Anne Jerslev
Lektor
Institut for Medier, Erkendelse og Formidling
Københavns Universitet

Personlig website

Anne Jerslev

Anne Jerslev er ph.d. i filmvidenskab og lektor ved Afdeling for Film- og Medievidenskab, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet.

Anne Jerslev har publiceret en række bøger, senest Det er bare film. Om unges videofællesskaber og vold på film (Gyldendal 2000) og Vi ses på tv. Medier og intimitet (Gyldendal 2004). Hun har redigeret flere antologier på dansk og engelsk, senest (sammen med Rune Gade) Performative Realism (Museum Tusculanum Press 2005), og hun har bidraget til tidsskrifter og antologier med artikler om unge og medier; om filmanalytiske emner; om filmgenrer som melodrama og film noir; om reality-tv og om dokumentarisme
(for yderligere oplysninger se www.media.ku.dk).

Anne Jerslev har deltaget i en række danske og nordiske forskningsprojekter finansieret af de nationale humanistiske forskningsråd. Hun har endvidere haft en række faglige tillidshverv, bl.a. var hun 1997-2001 medlem af Det humanistiske Uddannelsesråd, institutleder (2002-2005) og 2001-2004 Formand for Sammenslutningen af Medieforskere i Danmark.

Anne Jerslev leder i årene 2005-2008 det FKK-finansierede projekt Hvor går grænsen? Højspændingsæstetik og etisk kvalitet i den aktuelle mediekultur.