Pia Majbritt Jensen,
Adjunkt
Institut for Informations- og Medievidenskab
Aarhus Universitet

Personal website

Pia Majbritt Jensen

Pia Majbritt Jensen, født 1974, er cand.mag. og ph.d. i medievidenskab og har siden 2008 været ansat som adjunkt ved Aarhus Universitet. Pias forskningsinteresser findes hovedsageligt inden for mediernes og specielt tv’s rolle i de meget omtalte kulturelle, økonomiske og teknologiske globaliseringsprocesser og inkluderer internationale tv-programformater og genrer, lokale mediesystemiske forholds samt ikke mindst afsender og produktionsleddets rolle i frembringelsen af medieindhold.

Ud over enkelte bidrag til australske og danske tidsskrifter, er hendes akademiske ‘hovedværk’ indtil videre en ph.d.-afhandling fra 2007 med titlen TV Format Adaptation in a Trans-national Perspective, der er et komparativt, transnationalt og historisk casestudie af brugen og udbredelsen af internationale tv-programformater i hhv. Australien og Danmark.

Pia har i den forbindelse ad flere omgange bedrevet forskning i lokale mediesystemiske forhold og mediebrancheforhold i England og Australien og været tilknyttet Westminster University i London samt University of Technology Sydney og University of New South Wales i Australien. Hun er i perioden 2008-2009 tilknyttet som gæsteforsker på University of Sydney, hvor hun arbejder på forsningsprojektet Impacts of Local TV Production Cultures on a Global Production Model, der er en del af indeværende forskningsprojekt og derfor beskrevet mere detaljeret andetsteds på hjemmesiden.